Esittely

Olen Minna Turunen ja perheeseemme kuuluu miehen lisäksi kaksi kouluikäistä lasta. Aktiivisen koiraharrastuksen aloitin 90-luvun puolivälissä, mutta koirien kanssa olen ollut tekemisissä pidempäänkin. Harrastaminen alkoi aluksi tottelevaisuuskoulutuksen (tokon) parissa, myöhemmin rinnalle tuli henkilöhaku. Haku pysyi harrastustasolla määrätietoisesta harjoittelusta huolimatta, mutta toko oli tavoitteellisempaa ja menestystäkin tuli. Lisäksi toimin myös tokon kouluttajana. Oma rotuni on vuodesta -96 lähtien ollut islanninlammaskoira ja tällä hetkellä meillä asustaa yksi sellainen. Lasten synnyttyä säännöllinen harrastaminen omien koirien kanssa on jäänyt perhepoliittisista syistä, mutta ilman koiria en osaa elää ja nyt toteutankin erästä unelmaa, unelmaa missä rakas harrastus olisi samalla työ.

Koirahoitola sijaitsee kotimme pihapiirissä olevassa vanhassa navettarakennuksessa, mistä on osa erotettu ja remontoitu hoitolaksi. Tilat ovat valvontaeläinlääkärin tarkastamat ja siisteiksi ja tilaviksi todetut. Koirapaikkoja on neljä, mutta mikäli saman perheen useampi koira asustaa samassa huoneessa, mahtuu hoitolaan useampikin asiakas. Pienempi määrä asiakaspaikkoja takaa hoidossa oleville koirille enemmän yksilöllistä aikaa. Koirat käytetään pidemmällä lenkillä päivittäin minkä lisäksi niitä ulkoilutetaan aidatulla pihalla valvotusti ja käydään lyhyempiä ns. pissalenkkejä.
Meillä on siis iso aidattu piha, missä lasten ja talon oman koiran kanssa toimeen tulevilla koirilla on mahdollisuus ulkoilla ja viettää aikaa yhdessä meidän kanssamme ”yhtenä meistä”. Talon viereisellä pellolla on juoksutarha varustettuna 1,5m korkealla, vahvalla aidalla, missä kaikkien hoitokoirien on hyvä käydä purkamassa juoksuenergioita tai vain ihmettelemässä maailman menoa, yksin tai yhdessä toisen koiran kanssa. Lisäksi meillä on kaksi ulkotarhaa, jossa tarhassa oloon tottuneet koirat voivat viettää osan päivästä.

Yksityishenkilö voi vuokrata juoksutarhaa oman koiransa juoksuttamiseen 5€/tunti ja isompi porukka 15€/h.

Kaksi pienempää, noin neljän neliön kokoista huonetta:

ykkoshuone

kakkoshuone

Reilun 6,5 m2 huone:

kolmoshuone2

kolmoshuone1

Reilun 8,5 m2 huone:

neloshuone1

neloshuone2

Juoksutarha ja koiratarha:

20160527_130751 Koiratarha